Ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία το βιωματικό σεμινάριο της παρουσίασης του βιβλίου «Το Δώρο του Θυμού» του Arun Gandhi των αγαπημένων εκδόσεων Διόπτρα στον όμορφο χώρο του Public στο Σύνταγμα!

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς στο κοινό υπήρχαν εγκάρδιοι φίλοι-ες, ένθερμοι μαθητές-ριες από τους τρέχοντες κύκλους διαλογισμού και σεμιναρίων μου, μαθητές που έχω χρόνια να τους δω και νέα πρόσωπα! Πραγματικά αφήσατε μια γλυκύτατη αύρα ομορφιάς και ζεστασιάς στο νου και την καρδιά μου!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους αγαπημένους φίλους και συνεργάτες Αλεξάνδρα Αυγερινού και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για την δυνατότητα που μου δώσατε φέτος να παρουσιάσω εξαίρετα βιβλία των εκδόσεων σας! Θαυμάζω την συνεχώς εξελισσόμενη εκδοτική σας δράση και τα τόσο πολύτιμα βιβλία που προσφέρετε στους ανθρώπους μέσω του εκδοτικού σας οίκου!

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τη διαδραστική και πολύ ενεργή συμμετοχή σας και σας περιμένω με χαρά στα επόμενα σεμινάρια μου!

Παρακάτω θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα από την παρουσίαση και αναφέρονται στο έκτο μάθημα του βιβλίου (11 μαθήματα ζωής). Η σπατάλη ειναι βία που δίνει μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή, ασυνήθιστη διάσταση της βίας σε σχέση με την οικολογία του πλανήτη και την σπατάλη του μυαλού μας..

6. Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ

“Το να πετάμε οτιδήποτε είναι κάτι παραπάνω από μια κακή συνήθεια. Δείχνει αδιαφορία για τον κόσμο και βία ενάντια στη φύση”.

“Όταν πετάμε κάτι, σπαταλάμε τις  πηγές της χώρας και κακομεταχειριζόμαστε την προσπάθεια των ανθρώπων που έφτιαξαν πράγματα για τη δική μας άνεση και χρήση”.

“Όταν καταναλώνουμε πολλές από τις πηγές του κόσμου, τις λιγοστεύουμε για τους άλλους”.

“Η παθητική βία είναι το καύσιμο που πυροδοτεί τη σωματική βία στον κόσμο. Αν θέλουμε να σβήσουμε τη φωτιά της σωματικής βίας, πρέπει να διακόψουμε την παροχή καυσίμου”.

“Η απληστία και η σπατάλη διαιωνίζουν τη φτώχεια, η οποία αποτελεί βία κατά της ανθρωπότητας”.

“Ο Μπάπου θεωρούσε ότι σπαταλάμε το μυαλό μας σε ανούσια πράγματα και αμελούμε να παρατηρούμε τα πραγματικά σημαντικά. Δεν είχε χρόνο για κακόβουλα σχόλια και καυστικές απαντήσεις. Η υπέρτατη και πιο βίαιη σπατάλη είναι να χαραμίζεις έστω και μερικά λεπτά της ημέρας σου σε ανούσια και κακόβουλα πράγματα”.

“Ο χρόνος είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάμε”.
Αναρτήθηκε από την Swami Nirvikalpa (Όλγα Αλεξίου).
Ολοκληρωθηκε η βιωματικη παρουσιαση “Το Δωρο του Θυμου”