Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων διαλογισμού είναι χωρισμένος σε τρεις διδακτικές ενότητες (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος, Ιανουάριος – Μάρτιος και Απρίλιος – Ιούνιος). Οι τρεις ενότητες αποτελούν μία ολότητα, που ολοκληρώνουν το level 2. Παρόλα αυτά, η κάθε ενότητα ξεχωριστά έχει την αυτονομία της και το στόχο της.

Αφορά ασκούμενους που έχουν προηγούμενη εμπειρία σε τεχνικές διαλογισμού – Ράτζα Γιόγκα και επιθυμούν να εξελίξουν την πρακτική τους.

Στόχοι προς επίτευξη στο level 2

Πρώτη ενότητα: Εδραιώνομαι στη στάση του “παρατηρητή”. Γίνομαι “φιλικός” με το νου μου.

Δεύτερη ενότητα: Εστιάζω στη θετικά. Δυναμώνω τη θέλησή μου. Εκφράζω τη χαρά στη ζωή μου.

Τρίτη ενότητα: Γνωρίζω και εκφράζω το εσωτερικό δυναμικό μου. Μετατρέπω τις αδυναμίες σε δυνάμεις. Εκπληρώνω φιλοδοξίες και ανάγκες. Νοιώθω ολοκληρωμένος και ισορροπημένος.

Ενδεικτικά, ένα τυπικό μάθημα περιλαμβάνει:

  • Τεχνικές ενεργοποίησης, που χρησιμοποιούν το σώμα και την αναπνοή δραστικά, με σκοπό να απομακρύνουν την ένταση και να αυξήσουν τη ζωτικότητα.
  • Προ-διαλογιστικές άσανα (σωματικές στάσεις), που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν το σώμα, ώστε να βρούμε μια άνετη στάση για την πρακτική του διαλογισμού.
  • Τεχνικές Πραναγιάμα, όπου η αναπνοή είναι το όχημα, ώστε να επέλθει ισορροπία και εναρμόνιση στο συμπαθητικό – παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. “Χτίζουν” ένα γερό νευρικό σύστημα και προετοιμάζουν το νου για τις τεχνικές διαλογισμού.
  • Τεχνικές Pratyahara, για την εσωτερίκευση της προσοχής και την ανάπτυξη της παρατήρησης.
  • Πρακτικές αυτο-ανάπτυξης, για τη διεύρυνση της επίγνωσης, τον αναπρογραμματισμό του νου, την εστίαση στα θετικά και την επίτευξη των στόχων.
  • Δίνονται συνεχώς ερεθίσματα για την πρακτική εφαρμογή των τεχνικών που διδάσκεστε στην καθημερινή σας ζωή, με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής και την έκφραση της χαράς.
  • Προσωπική καθοδήγηση στους ασκούμενους, όπου χρειάζεται, για την απομάκρυνση των εμποδίων.

Η αλληλεπίδραση της ομάδας είναι σημαντικό μέρος όλων των ενοτήτων σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων και καθορίζει την εξέλιξη της ομάδας.

Info

ΠΟΥ: Μαρούσι, Αγ. Ανάργυροι.

ΠΟΤΕ: Κάθε Δευτέρα, 19:30 – 21:00.

Πρώτη ενότητα: 17 Σεπτεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου 2018,

Δεύτερη ενότητα: 7 Ιανουαρίου – 25 Μαρτίου 2019 και

Τρίτη ενότητα: 1 Απριλίου – 24 Ιουνίου 2019

* Για να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικές με τις πρακτικές της κάθε διδακτικής ενότητας καθώς και το κόστος, στείλτε μας e-mail στο info@nirvikalpa.gr

Meditation, Mindful Action- Level 1

Meditation, Mindful Action- Level 3

Meditation, Mindful Action- Level 4