Σπούδασα Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Θεσσαλονίκη και Παιδαγωγική στη Μυτιλήνη. Το 1982, γνώρισα το διδάσκαλο μου, Swami Satyananda Saraswati, που εκείνη την εποχή ταξίδευε σε όλο τον κόσμο μιλώντας για τα οφέλη της επιστήμης της γιόγκα στο δυτικό κόσμο. Η ομιλία του και συγκεκριμένα το όραμα του, ότι η γιόγκα θα αποτελέσει την κουλτούρα του 21ου αιώνα, με ενέπνευσε, αν και τότε δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα σημάδευε όλη μου τη ζωή.

Έτσι ξεκίνησε η μαθητεία μου στη γιόγκα. Μέχρι το 1986, ολοκλήρωσα το σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα Σατυανάντα  και έκανα τα πρώτα μου βήματα στη διδασκαλία της γιόγκα, στη Μυτιλήνη, ταυτόχρονα με τις σπουδές μου εκεί. Παράλληλα, συμμετείχα στα πρώτα βήματα της δημιουργίας του Άσραμ, στην Παιανία Αττικής, και τη διάδοση της γιόγκα στην Ελλάδα, έργο που ανατέθηκε στη Swami Sivamurti Saraswati, ιδρύτρια και Ατσάρυα του Σατυανάντασραμ Ελλάδας.

Το 1986, σταθμός στη ζωή μου στάθηκε η απόφαση μου να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στον γιογκικό τρόπο ζωής, στο άσραμ. Άσραμ είναι ένας χώρος εντατικής εργασίας με τον εαυτό σου και τον συνειδητό τρόπο ζωής.  Έζησα στο άσραμ για δεκατρία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και κατά διαστήματα στο Bihar School of Yoga, στην Ινδία. Το 1992, μυήθηκα στην poorna sannyasa (πλήρη σανυάσα), με τον τίτλο του swami (σουάμι), από το διάδοχο του διδασκάλου μου, Swami Niranjanananda Saraswati. Σανυάσα είναι η αφοσίωση και η  δέσμευση σε έναν πνευματικό σκοπό. Προϋποθέτει πολυετή συμβίωση με έναν πνευματικό δάσκαλο, με στόχο την απελευθέρωση του μαθητή από τους εγωκεντρικούς περιορισμούς της προσωπικότητάς του και σκοπό να κατακτήσει τον τίτλο swami, που σημαίνει να γίνει κύριος (master) του νου και του εαυτού του. Σ’ αυτό το διάστημα, επίσης, παραβρέθηκα σε παγκόσμια συνέδρια γιόγκα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Αυστραλία.

Όσο προχωρούσα στη δική μου εξέλιξη, συλλογιζόμουν συχνά τα λόγια μεγάλων δασκάλων: “Πρώτα ανακαλύψτε το δημιουργικό εαυτό σας, μετά εκφράστε τον στη ζωή σας και τελικά προσφέρετέ τον στους άλλους ανθρώπους και στην κοινωνία, ώστε να συμβάλετε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου”.

Τότε, άρχισε να ωριμάζει μέσα μου η επιθυμία να αποχαιρετήσω το οικείο περιβάλλον του άσραμ και να συμμετέχω πιο ενεργά στην ευρύτερη διάδοση της γιόγκα, σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπως η Αθήνα. Η επιθυμία μου υλοποιήθηκε το 2002, με τη δημιουργία του “The Yoga Studio Maroussi”.

Καθοδήγησα σεμινάρια γιόγκα σε μεγάλους ομίλους, εταιρείες, ομάδες γονέων με παιδιά σε απεξάρτηση, εκπαιδευτικούς, ώστε να γίνει κατανοητό ότι οι πρακτικές της γιόγκα βρίσκουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς της κοινωνίας. Συμμετείχα, επίσης, ενεργά στην ίδρυση του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος, όπου διετέλεσα και πρόεδρος. Παράλληλα, ασχολήθηκα με την αρθρογραφία σε περιοδικά και την παρουσίαση προγραμμάτων γιόγκα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Η αυξημένη ανταπόκριση του κόσμου στη διδασκαλία της γιόγκα, το 2011, με οδήγησε στη δημιουργία προγραμμάτων “Yoga Teacher Training Course”, “Yoga and Health”, “Chakra Yoga Sadhana”, “Meditation, Mindful action” και “Yogic Lifestyle programs”.

Σήμερα, η γιόγκα έχει γίνει ευρέως γνωστή για τα οφέλη της στη σωματική και νοητική υγεία του ανθρώπου. Η γιόγκα ενσωματώθηκε και αφομοιώθηκε τόσο από το σύγχρονο τρόπο ζωής που σχεδόν έχασε το αρχικό της νόημα.

Στο πλαίσιο αυτό, αισθάνθηκα την ανάγκη να επαναπροσδιορίσω το ρόλο μου στη διδασκαλία της γιόγκα και να αναδιαμορφώσω τα προγράμματά μου. Μέσα από τη μακρά εμπειρία μου στο yogic lifestyle και την αφοσίωσή μου στη διδασκαλία αυτού, έχω καταφέρει με επιτυχία να καθοδηγήσω και να στηρίξω εκατοντάδες μαθητές μου, ώστε να πετύχουν επιθυμητές αλλαγές και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

“Όπως ένα πουλί χρειάζεται δύο φτερά για να πετάξει, έτσι και ο άνθρωπος χρειάζεται την υλική και την πνευματική ζωή. Το να βρεις αυτήν την ισορροπία στη ζωή σου είναι το να ζεις τη γιόγκα καθημερινά”.   Swami Niranjanananda Saraswati