Διαλογισμός: Μαθήματα για όλους

Τα εβδομαδιαία μαθήματα διαλογισμού απευθύνονται σε όλους, είτε έχουν προηγούμενη εμπειρία στο διαλογισμό ή το mindfulness είτε βρίσκονται στο ξεκίνημα τους. Σε αντίθεση με το 4ετή κύκλο σπουδών αυτά τα μαθήματα δεν απαιτούν τη δέσμευση του έτους ή της τρίμηνης ενότητας και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε με το μήνα.

Στα μαθήματα αυτά θα ανακαλύψουμε ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε διαλογισμό ανεξαρτήτως του πόσο αγχωμένοι ή στρεσαρισμένοι νιώθουμε ή του χρόνου που έχουμε για το εαυτό μας, της ηλικίας, του φύλου ή της σωματικής μας κατάστασης. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να εξασκηθούμε με μια κατάλληλη μέθοδο, ώστε ο διαλογισμός να γίνει ένα εργαλείο για την βελτίωση της σωματικής-νοητικής υγείας μας και της καθημερινότητας μας.

Κάθε μήνα μελετάμε ένα ή δύο από τα Γιάμα-Νιγιάμα, 5+5 στάσεις/συμπεριφορές και τους τρόπους εφαρμογής τους στην καθημερινή ζωή. Η ενίσχυση και η ενδυνάμωση αυτών των ποιοτήτων συστήνεται στο μονοπάτι του διαλογισμού και συμβάλλει στην επίλυση των εξωτερικών και εσωτερικών μας συγκρούσεων.

Οι ασκούμενοι μαθαίνουν:

  • να ηρεμούν το νευρικό τους σύστημα
  • να "αδειάζουν" τον πολυάσχολο νου
  • να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους

Η διδασκαλία μου περιλαμβάνει μελέτη από τους κλάδους Raja και Jnana Γιόγκα και πρακτικές και εργαλεία από το σύστημα διαλογισμού Σατυανάντα, που συνδυάζει την παράδοση με την επιστημονικότητα και δίνει έμφαση στην εφαρμογή της γιόγκα και του διαλογισμού ως τρόπο ζωής, στα οποία εξασκούμαι και διδάσκω συστηματικά πάνω από τριάντα πέντε χρόνια.

Πληροφορίες για τα μαθήματα

ΠΟΤΕ: Κάθε Τετάρτη, ώρα 20:15-21:30

Ημερομηνία έναρξης: 22 Σεπτεμβρίου 2021

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ.


 Επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, να εξελίξετε και να εμβαθύνετε την πρακτική σας με τη συμμετοχή σας στα workshops Mind Master Classes