Βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο βιβλίο «Το δώρο του Θυμού»

Βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο βιβλίο «Το δώρο του Θυμού»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το βιωματικό σεμινάριο της παρουσίασης του βιβλίου «Το Δώρο του Θυμού» του Arun Gandhi, εγγονού του Mahatma Gandhi, που πραγματοποίησα στο Public Συντάγματος, μετά το κάλεσμα των αγαπημένων εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ.

Η θεματολογία του σεμιναρίου βασίστηκε στο εξαιρετικό βιβλίο του Arun Gandhi και είχε τους παρακάτω στόχους:

  • αναγνώριση της δημιουργικής ενέργειας του θυμού
  • αναγνώριση των διάφορων ειδών βίας: σωματική, παθητική, νοητική, συναισθηματική και πώς να τα διαχειριστούμε στη ζωή μας
  • τεχνικές αποφόρτισης του θυμού
  • μετάδοση τρόπων ενδυνάμωσης του νου

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς στο κοινό υπήρχαν εγκάρδιοι φίλοι-ες, ένθερμοι μαθητές-ριες από τους τρέχοντες κύκλους διαλογισμού και των σεμιναρίων μου, μαθητές που έχω χρόνια να τους δω αλλά και πολλά νέα πρόσωπα. Πραγματικά αφήσατε μια γλυκύτατη αύρα ομορφιάς και ζεστασιάς στο νου και την καρδιά μου!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους αγαπημένους φίλους και συνεργάτες Αλεξάνδρα Αυγερινού και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ για την δυνατότητα που μου δώσατε φέτος να παρουσιάσω κάποια εξαίρετα βιβλία των εκδόσεων σας. Θαυμάζω την συνεχώς εξελισσόμενη εκδοτική σας δράση!

Παρακάτω θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα από την παρουσίαση που αναφέρονται στο έκτο μάθημα του βιβλίου (11 μαθήματα ζωής).

«Η σπατάλη είναι βία που δίνει μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή, ασυνήθιστη διάσταση της βίας σε σχέση με την οικολογία του πλανήτη και την σπατάλη του μυαλού μας».

«Το να πετάμε οτιδήποτε είναι κάτι παραπάνω από μια κακή συνήθεια. Δείχνει αδιαφορία για τον κόσμο και βία ενάντια στη φύση».

«Όταν καταναλώνουμε πολλές από τις πηγές του κόσμου, τις λιγοστεύουμε για τους άλλους».

 «Η απληστία και η σπατάλη διαιωνίζουν τη φτώχεια, η οποία αποτελεί βία κατά της ανθρωπότητας».

«Ο Μπάπου (σ.σ. Μαχάτμα Γκάντι) θεωρούσε ότι σπαταλάμε το μυαλό μας σε ανούσια πράγματα και αμελούμε να παρατηρούμε τα πραγματικά σημαντικά. Δεν είχε χρόνο για κακόβουλα σχόλια και καυστικές απαντήσεις. Η υπέρτατη και πιο βίαιη σπατάλη είναι να χαραμίζεις έστω και μερικά λεπτά της ημέρας σου σε ανούσια και κακόβουλα πράγματα».

Info

Τι:
Βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο βιβλίο «Το δώρο του Θεού»
Πού:
Public Συντάγματος
Πότε:
Μάιος 2018
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: