Βελτίωση και διατήρηση της ψυχικής μας υγείας

Γράφει η
Βελτίωση και διατήρηση της ψυχικής μας υγείας

Κατ' αρχάς είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας σε όλα τα στάδια της ζωής μας και επίσης όταν αισθανόμαστε καλά και όχι μόνο όταν έχουμε προβλήματα υγείας.

Να τι μπορείτε να κάνετε:
  • Καθώς το σώμα και ο νους είναι αλληλένδετα και αλληλεπιδρούν, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το σώμα σας σε υγεία και ευεξία. Όταν ασκούμαστε σωματικά με οποιαδήποτε μορφής άσκησης μας αρέσει και ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας, το σώμα μας παράγει ενδορφίνες όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, ουσίες που μας κάνουν χαρούμενους, καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης και λειτουργούν επίσης ως φυσικά παυσίπονα του οργανισμού. Αρκούν 20 λεπτά άσκησης για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας έως και για 12 ώρες. Βρείτε μια σωματική δραστηριότητα που αγαπάτε και μπορείτε να την κάνετε τακτικά.
  • Κάντε τακτικά μια τεχνική χαλάρωσης ή διαλογισμού που αποφορτίζει την νοητική ένταση ή αναπνοές που ηρεμούν το νευρικό σύστημα ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Βρείτε εκείνες τις πρακτικές που σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να διώξετε το καθημερινό άγχος. Αρκούν 10-20 λεπτά ηρεμιστικής πρακτικής για την αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης και της ψυχικής ευεξίας!
  • Βάλτε στον ποιοτικό ύπνο προτεραιότητα. Ο καλός ύπνος ξεκουράζει το νευρικό σύστημα και επαναφορτίζει τις μπαταρίες μας! Δημιουργήστε τις κατάλληλες για εσάς συνθήκες για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε ώστε να μην πάρετε την ένταση της ημέρας στο κρεβάτι σας. Μια γιογκική αναπνοή, πολύ αποτελεσματική πριν τον ύπνο για να αδειάσει εύκολα και γρήγορα το κεφάλι σας από τις σκέψεις είναι το "βουητό της μέλισσας ή μπράμαρι πραναγιάμα".
  • Φτιάξτε μια λίστα με πράγματα που σας βοηθούν να αισθάνεστε καλά και σας κάνουν χαρούμενους. Φροντίστε να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας, χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά την ημέρα. Καταφύγετε επίσης σε αυτή τη λίστα όταν νιώθετε πεσμένοι και σε στιγμές ανάγκης.
  • Τέλος αναζητήστε βοήθεια όταν αισθάνεστε ότι το χρειάζεστε και απευθυνθείτε σε ειδικούς συμβούλους.

Σουάμι Νιρβικάλπα

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2022 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: