Τα τσάκρα, το Άγκια Τσάκρα, Κουνταλίνι γιόγκα και γιατί όλα αυτά είναι σημαντικά

Γράφει η
Τα τσάκρα, το Άγκια Τσάκρα, Κουνταλίνι γιόγκα και γιατί όλα αυτά είναι σημαντικά

Αγαπητοί φίλοι Χάρι Ομ!

Εδώ και καιρό πολλοί από εσάς μου ζητάτε να κάνουμε τα σεμινάρια για τα τσάκρας. Ήρθε η ώρα για την υλοποίηση τους!

Η λέξη τσάκρα μεταφράζεται σαν "τροχός" ή "δίνη ενέργειας" και αναφέρεται σε ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας. Τα επτά κύρια τσάκρα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα μας κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης και συνδέονται επίσης με συναισθηματικές, ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις της ύπαρξής μας. Φανταστείτε τα τσάκρα σαν τις χορδές μιας κιθάρας! Όταν κάνουμε τεχνικές για τα τσάκρα είναι σαν να “κουρδίζουμε” αυτή την κιθάρα, ώστε να παραχθεί μία αρμονική μελωδία! Αυτό σημαίνει ότι συντονίζουμε την ενέργεια ώστε να απομακρυνθούν τα μπλοκαρίσματα και επαναφέρουμε την κατάσταση ισορροπίας (σάτβα) και αρμονίας σε κάθε τσάκρα ξεχωριστά και στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση και επικοινωνία. 

Θέλω να μιλήσουμε εδώ για το έκτο τσάκρα, το "Ajna", το οποίο αντιστοιχεί στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης. Το εστιακό του σημείο βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια μας ή αλλιώς το τρίτο μάτι. Οι γιόγκι πιστεύουν ότι αυτό είναι η έδρα της διαίσθησής μας και της ανώτερης γνώσης. Και είναι με αυτό το "μάτι" που μπορούμε να δούμε πολύ πιο πέρα ​​από τον περιορισμένο υλικό κόσμο, τον οποίο βλέπουμε με τα φυσικά μας μάτια. Θεωρείται ο πύργος ελέγχου του συστήματος των τσάκρα καθώς σχετίζεται με τη διεύρυνση της επίγνωσης και με τη νοητική καθαρότητα - διαχείριση.  

Όταν κάνουμε πρακτικές για το συντονισμό και την εξισορρόπηση του Άγκια Τσάκρα, αναπτύσσουμε διορατικότητα, αρχίζουμε να "βλέπουμε καθαρά" και εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας σοφία. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να δούμε τη ζωή μας με σαφήνεια και να διακρίνουμε τα επόμενα καλύτερα βήματα στη ζωή μας. Σταδιακά μας οδηγεί σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης και στο να βιώσουμε ένα αίσθημα εσωτερικής ειρήνης.

Δείτε εδώ έναν διαλογισμό για το Άγκια τσάκρα ή τρίτο μάτι (κέντρο των φρυδιών):

 • Καθίστε σε μια άνετη καθιστή θέση και "ψηλώστε" την σπονδυλική σας στήλη.
 • Κλείστε απαλά τα μάτια σας και κάντε τον παλαμισμό. Τρίψτε τις παλάμες σας μέχρι να ζεσταθούν και τοποθετείστε τις για λίγο μπροστά από τα κλειστά μάτια. Αισθανθείτε τη θερμότητα από τις παλάμες σας να διοχετεύεται στα μάτια σας, να απομακρύνει την κούραση και την ένταση από τα μάτια σας και να χαλαρώνει την περιοχή γύρω από τα μάτια.
 • Ενθαρρύνετε την αναπνοή σας να γίνει αργή, βαθιά και ρυθμική, χωρίς να ζορίζεστε.
 • Νιώστε όλο το σώμα σας να χαλαρώνει από την κορυφή ως τα νύχια.
 • Τώρα εστιάστε νοερά στο μέτωπο σας και φανταστείτε σαν να αναπνέετε μέσα και έξω από εκεί. Αισθανθείτε να αδειάζετε από όλες τις σκέψεις σας. Κρατώντας τα μάτια σας απαλά κλεισμένα στρέψτε τώρα το βλέμμα σας εσωτερικά και εστιάστε στο χώρο ανάμεσα στα φρύδια σας. Οραματιστείτε εκεί μια λαμπερή σφαίρα φωτός ή ένα λαμπερό αστέρι και τη λάμψη του. Τώρα φανταστείτε τη λαμπερή σφαίρα φωτός να διαστέλλεται με κάθε εισπνοή σας και να συστέλλεται με κάθε εκπνοή σας. Συνεχίστε έτσι για μερικές αναπνοές. Κατόπιν στείλτε με μια φανταστική ευθεία γραμμή τη σφαίρα φωτός προς το κέντρο του εγκεφάλου σας στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης, το σημείο που αντιστοιχεί το Άγκια τσάκρα.
 • Αισθανθείτε τώρα  το φως να γεμίζει το κεφάλι σας, όλο το σώμα σας και τον χώρο που σας περιβάλλει. Νιώστε τη νοητική καθαρότητα, τη διαύγεια, την ηρεμία και την συγκέντρωση.
 • Ζητήστε να λάβετε εσωτερική καθοδήγηση από τον ανώτερο εαυτό σας για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις, να δείτε τη ζωή σας με σαφήνεια και να διακρίνετε τα επόμενα καλύτερα βήματα στη ζωή σας.
 • Ολοκληρώστε την πρακτική σας κάνοντας και πάλι τον παλαμισμό. Επαναλάβετε 1-2 φορές πριν ανοίξετε τα μάτια σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα τσάκρα και την επίδρασή τους στη ζωή μας μπορείτε να συμμετέχετε σε έναν κύκλο σεμιναρίων που ξεκινάω τον Απρίλιο. Θα μάθουμε πώς να εξισορροπούμε και να εναρμονίζουμε τα τσάκρα μας. Μαθαίνουμε επίσης τα χαρακτηριστικά των τσάκρα σε κατάσταση υπερλειτουργίας (ράτζα), υπολειτουργίας (τάμα) και ισορροπίας (σάτβα) καθώς επίσης τους τρόπους ενίσχυσης και εφαρμογής των θετικών ποιοτήτων των τσάκρα στην καθημερινότητά μας. 

chakra workshop


Πιο συγκεκριμένα:

1ο workshop: Άγκια Τσάκρα - Ενίσχυση της διαίσθησης και της συγκέντρωσης του νου /Διαχείριση της ψευδαίσθησης

2ο workshop: Μουλαντάρα Τσάκρα - Ανάπτυξη σταθερότητας /Διαχείριση του φόβου

3ο workshop: Σουάντιστανα Τσάκρα - Έκφραση της χαράς /Διαχείριση της ενοχής

4ο workshop: Μάνιπουρα Τσάκρα - Ανάπτυξη της θέλησης /Διαχείριση του εγώ

5ο workshop: Αναχάτα Τσάκρα - Έκφραση της αγάπης /Διαχείριση της θλίψης

6ο workshop: Βισούντι Τσάκρα - Έκφραση του λόγου /Διαχείριση της επικοινωνίας.

Τα σεμινάρια θα γίνουν δια ζώσης στο Studio Yoga Fani Patala, Ελευσίνα και online.

Για τη δια ζώσης συμμετοχή δηλώστε άμεσα εδώ

Για την online συμμετοχή γράψτε μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Εύχομαι Υγεία και Ειρήνη

Με αγάπη,

Swami Nirvikalpa 

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2022 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.