Τρίτη Ενότητα Διαλογισμού - Νέο Πρόγραμμα

Γράφει η
Τρίτη Ενότητα Διαλογισμού - Νέο Πρόγραμμα

Αγαπητοί φίλοι Χάρι Ομ! Φτάσαμε αισίως στην τρίτη ενότητα των μαθημάτων διαλογισμού και τα μαθήματά μας συνεχίζονται επιτυχώς με τη στήριξη της τεχνολογίας διαδικτυακά.

Από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η τρίτη τρίμηνη ενότητα των μαθημάτων διαλογισμού σε όλες τις ομάδες όλων των ετών σπουδών (α', β', γ' και δ' έτους) - θα δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στον παρακάτω πίνακα. Όπως γνωρίζετε, οι τρείς ενότητες του κάθε έτους έχουν μια ροή και συνέχεια μεταξύ τους, έχουν όμως και την αυτονομία τους, τις ειδικές τεχνικές διαλογισμού και τους δικούς τους συγκεκριμένους στόχους.

Πολλοί από εσάς που έχετε κάνει στο παρελθόν μαζί μου μαθήματα διαλογισμού ή γιόγκα με ρωτάτε αν μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποια από τις ενότητες για να δουλέψετε περαιτέρω με μια συγκεκριμένη πρακτική για την επίτευξη ενός στόχου. Ναι αυτό είναι εφικτό, χρειάζεται μόνο να επικοινωνήσετε μαζί μου για να δούμε μαζί ποιο έτος είναι κατάλληλο για εσάς. Δείτε περισσότερα για τους στόχους του κάθε έτους εδώ.

Κάποιες διευκρινήσεις για το νέο πρόγραμμα σπουδών:

  • το β΄έτος διδάσκεται 2 φορές την εβδομάδα, την Τετάρτη στις 12:00 και την Πέμπτη στις 19:30 με την πολύτιμη υποστήριξη της συνεργάτιδάς μου Άννας - την Παρασκευή ξεκίνησα πρόσφατα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάθημα: Yoga και Συγκέντρωση για Εφήβους - μια ενότητα που ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις ανάγκες εφήβων από 13 έως 17 ετών. Στο μάθημα αυτό οι έφηβοι εξοικειώνονται μεταξύ άλλων με τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης έντασης, θυμού και άγχους καθώς και με πρακτικές που ενισχύουν την ικανότητα της συγκέντρωσης και της μνήμης, κάτι που τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επερχόμενες εξετάσεις.
  • την Πέμπτη διδάσκω επίσης το μάθημα Chakra & Tattwa Yoga, για έμπειρους ασκούμενους στη γιόγκα. Περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από σωματικές και διαλογιστικές πρακτικές με στόχο την αφύπνιση και εξισορρόπηση των έξι ενεργειακών κέντρων (τσάκρα) και των πέντε στοιχείων (τάτουα): γη, νερό, φωτιά, αέρα, αιθέρα. Όταν τα τσάκρα και τάτουα είναι εναρμονισμένα, τότε ο ασκούμενος μπορεί να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας, να βιώσει μια ισορροπημένη καθημερινή ζωή και να εκφράσει το εσωτερικό δυναμικό του.

Σας περιμένω να τα πούμε και πάλι μαζί και να διανύσουμε νέα μονοπάτια αυτογνωσίας, ηρεμίας, συγκέντρωσης, θετικότητας και ευεξίας. Παρακαλώ δηλώστε άμεσα συμμετοχή καθώς οι νέες ενότητες ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαι στη διάθεσή σας - στείλτε μου μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Om & Prem!

 program april

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να είμαστε σε επαφή είναι και οι προσωπικές συνεδρίες, εξατομικευμένα προγράμματα δηλαδή προσαρμοσμένα στις ανάγκες, τους στόχους σας και τις τρέχουσες συνθήκες της ζωής σας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μπορείτε επίσης να εντάξετε το διαλογισμό στην καθημερινότητά σας με τα self practice videos https://www.nirvikalpa.gr/ypiresies/self-practice Συγκεκριμένα, στην ενότητα 11, θα βρείτε πρακτικές για 3 διαφορετικά επίπεδα: "Πρακτικές διαλογισμού για αρχάριους/ μέσους/ προχωρημένους".

 

  • Facebook

  • Instagram

  • YouTube

  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: