Υποδεχθείτε το 2021 like a yogi

Γράφει η
Υποδεχθείτε το 2021 like a yogi

Υποδεχθείτε το νέο χρόνο like a yogi!

Αγαπημένοι φίλοι και συνοδοιπόροι η νέα χρονιά ξεκίνησε! Είμαι σίγουρη ότι ο καθένας από εσάς φτιάχνει τα πλάνα και τους στόχους του αυτή την περίοδο! Τι γίνεται όμως στη διάρκεια του χρόνου, όταν παρασυρόμαστε στη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας; Μήπως ξεχνάμε τελείως τους στόχους και τις ουσιαστικές ανάγκες μας και στο τέλος της χρονιάς νιώθουμε για άλλη μια φορά απογοητευμένοι από τον εαυτό μας; Αν αυτό συμβαίνει και σε εσάς και θέλετε να το αλλάξετε διαβάστε τι σας προτείνω παρακάτω.
 
Οι μεγάλοι Γιόγκι λένε ότι χρειάζεται να προγραμματίσουμε τις θετικές σκέψεις μας για να έχουμε μια θετική ζωή.
 
Ο δάσκαλός μου Swami Niranjanananda επισημαίνει πώς "Όταν μιλάμε για το Living Yoga, για το πώς θα κάνουμε τη γιόγκα μέρος της ζωής μας, προσπαθούμε να καταλάβουμε τα στοιχεία της επίγνωσης και της θετικότητας που χρειάζεται να καλλιεργηθούν. Μπορεί κάποιος να είναι θετικός στη ζωή μόνο αν η επίγνωση είναι εκεί σταθερά και συνέχεια."
 
Αυτή είναι η έννοια της Αμπυάσα, σύμφωνα με τον σοφό γιόγκι Patanjali. Το να καθιερώσει κάποιος την προσπάθεια είναι αμπυάσα. Το να ασκούμαστε απλώς σε κάτι για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι αμπυάσα. Αμπυάσα σημαίνει συνεχής, αδιάλειπτη πρακτική. 

Τι λέει η επιστήμη της Νευρολογίας; 

Η επιστήμη της νευρολογίας υποστηρίζει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι από τα πιο τροποποιητικά όργανα στο σώμα. Έχει την ικανότητα να αναπτύσσει νέους νευρώνες και να δημιουργεί νέες συνάψεις μεταξύ τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως όλοι έχουμε την ικανότητα να δημιουργούμε νέα πρότυπα νευρώνων από νέες εμπειρίες και να προσπερνάμε παλιά, βλαπτικά και νοσηρά σχήματα αντικαθιστώντας τα με νέα και πιο υγιή πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ένας τρόπος για να απευθυνθούμε στον υποσυνείδητο νου και να τον επαναπρογραμματίσουμε θετικά είναι να μεταβούμε σε κατάσταση ενεργητικής χαλάρωσης μέσω του διαλογισμού και να οραματιστούμε πως είμαστε αυτός ο άνθρωπος με αυτές τις ποιότητες και συμπεριφορές που θέλουμε. Επιπλέον, οι γιόγκι και οι νευροεπιστήμονες υποστηρίζουν ότι η συνεχής, τακτική επανάληψη των θετικών δηλώσεων, είναι το κλειδί για να πετύχουμε το στόχο μας!
 
Με αυτό το σκεπτικό, δημιούργησα ένα "Ημερολόγιο Επίγνωσης". Ελπίζω να λειτουργήσει σαν εργαλείο για τη νέα χρονιά και να μας υπενθυμίζει καθημερινά να κάνουμε κάτι για να έρθουμε πιο κοντά στον καλύτερο εαυτό μας. Φέτος είναι η ώρα να ενισχύσουμε τις νέες πεποιθήσεις και συνήθειες που θέλουμε. Έτσι θα μπορέσουμε να βιώσουμε μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες μια πιο χαρούμενη και πιο γεμάτη ζωή! Σε όσους είναι γονείς συστήνω ανεπιφύλακτα να το εφαρμόσουν και με τα παιδιά τους.

diary
 
Όσοι από εσάς θέλετε το Ημερολόγιο Επίγνωσης, στείλτε μου email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να σας το προωθήσω σε υψηλή ανάλυση. Θα το εκτυπώσετε και θα απαντάτε κάθε μέρα του επόμενου μήνα τις 31 ερωτήσεις με τη δική σας αλήθεια. Τον δεύτερο μήνα προτείνω να ανατρέξετε στις σημειώσεις του Ημερολογίου για να θυμηθείτε τι είχατε γράψει την αντίστοιχη μέρα τον προηγούμενο μήνα, τι παραμένει το ίδιο, τι αλλάζει κ.ο.κ. Μπορείτε τον δεύτερο μήνα να ξεκινήσετε νέες σημειώσεις και να συνεχίζετε έτσι κάθε μήνα, ή μπορείτε απλώς να συμπληρώσετε τις ιδέες σας στην αρχή και να παρατηρείτε την εξέλιξή τους.

Αυτός ο τρόπος συμβάλλει στο να αυξήσουμε την ικανότητα της παρατήρησης, της επίγνωσης και να παρακολουθήσουμε επίσης την πρόοδό μας!
 
Και σαν επίλογο μοιράζομαι μαζί σας το γνωμικό του νευρολόγου και πατέρα της ψυχανάλυσης Sigmund Freud:
"Η σκέψη είναι η δράση σε πρόβα"
 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τις πρόβες μας!
Καλή μας χρονιά!!??

Και μην ξεχνάτε: ακόμα και αν μας χωρίζει το lockdown έχουμε πολλούς τρόπους που μπορούμε να τα λέμε! Δείτε εδώ

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Swami Nirvikalpa, Olga Alexiou, All rights reserved.