Διαλογισμός Καλοσύνης

Γράφει η
Διαλογισμός Καλοσύνης

Τι μπορεί να προσφέρει σε μας και στον πλανήτη ο διαλογισμός καλοσύνης;


Η καλοσύνη είναι ένα θεμελιώδες μέγεθος της ανθρώπινης ύπαρξης, που γεφυρώνει τις διαφορές φύλου, φυλής, θρησκείας και πολιτικής.
Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να αφυπνίσουμε μέσα μας και να συνεισφέρουμε στον πλανήτη με αισθήματα και πράξεις καλοσύνης και συμπόνιας. Σε πρακτικό επίπεδο μπορούμε να παρέχουμε με πολλούς τρόπους έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Εκτός αυτού υπάρχει ο τρόπος μέσω της ενσυνείδησης και του διαλογισμού να συνεισφέρουμε επίσης ο καθένας μας σημαντικά στην ενίσχυση αυτών των αισθημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο στον πλανήτη μας. Σκεφτείτε όλοι οι άνθρωποι στη γη να αφιερώναμε πέντε λεπτά από το χρόνο μας καθημερινά ώστε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας και των θετικών συναισθημάτων τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τον πλανήτη μας. Έτσι θα μπορούσαμε να γίνουμε η αλλαγή για τον κόσμο που ονειρευόμαστε.
 
Με το διαλογισμό καλοσύνης μπορούμε να ενισχύσουμε τα αισθήματα της αγάπης, καλοσύνης και συμπόνιας προς τον εαυτό σας, τους άλλους ανθρώπους και όλα τα έμβια όντα:
 • Καθίστε σε μια άνετη θέση και κλείστε απαλά τα μάτια. Πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε όλο το σώμα σας από την κορυφή ως τα δάχτυλα των ποδιών σας.
 • Πηγαίνετε την επίγνωση στο χώρο της καρδιάς και νιώστε ότι αναπνέετε μέσα και έξω από την καρδιά σας. Όταν εστιάζουμε στο χώρο της καρδιάς γινόμαστε εγκάρδιοι και ενεργοποιούμε τα αισθήματα της αγάπης και της καλοσύνης μέσα μας.
 • Φανταστείτε κάποιες εικόνες που αντιπροσωπεύουν για εσάς την καλοσύνη, την αγάπη, την συμπόνια ώστε να ξυπνήσετε αυτά τα αισθήματα μέσα σας.
 • Δώστε τώρα ένα χρώμα σε αυτό το αίσθημα, τι χρώμα θα δίνατε στο αίσθημα της καλοσύνης;
 • Αισθανθείτε αυτό το χρώμα να απλώνεται στο στήθος σας και από εκεί σε όλο το σώμα, προς τα χέρια, το λαιμό, το κεφάλι, την κοιλιά, την λεκάνη, τα πόδια μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας.
 • Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και νιώστε όλη η ύπαρξή σας να πλημμυρίζει με καλοσύνη.
 • Με την επόμενη εκπνοή φανταστείτε μια δέσμη φωτός με το χρώμα της καλοσύνης να ξεκινάει από το κέντρο της καρδιάς σας και δημιουργώντας διακλαδώσεις να σας ενώνει με την καρδιά των αγαπημένων σας, των φίλων, των γνωστών σας και δείτε τους να έχουν συμπόνια, αγάπη και καλοσύνη. Ενωθείτε με όλους τους ανθρώπους της χώρας σας, με τους ανθρώπους όλων των χωρών της γης και με όλα τα έμβια όντα στον πλανήτη. Φανταστείτε όλη τη γη σαν ένα δίκτυο φωτός που συνδέει όλα τα πλάσματα μεταξύ τους με το φως της αγάπης, της συμπόνιας, της καλοσύνης. Δημιουργείστε με τη φαντασία σας εικόνες όπου όλα τα πλάσματα της γης ζουν με αγάπη, κατανόηση, συμπόνια και καλοσύνη με τον εαυτό τους και μεταξύ τους.
 • Κρατώντας αυτά τα αισθήματα στην καρδιά σας ετοιμαστείτε να ολοκληρώσετε την πρακτική σας. Στρέψτε απαλά την προσοχή σας στην αναπνοή, στο σώμα σας, στο περιβάλλον και ανοίξτε τα μάτια σας.

Είμαι όπως πάντα στη διάθεσή σας να σας στηρίξω και καθοδηγήσω όσο καλύτερα μπορώ. 

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2022 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.