Ο διαλογισμός "αφοσίωση στο χρόνο με τον εαυτό μου"

Γράφει η
Ο διαλογισμός "αφοσίωση στο χρόνο με τον εαυτό μου"

Ο διαλογισμός "αφοσίωση στο χρόνο με τον εαυτό μου" είναι μία πρακτική που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αφοσίωσης και της παράδοσης στην παρούσα στιγμή.

Αφήστε για μόλις λίγα λεπτά κάθε μέρα το κινητό, το laptop, το tablet, το smartwatch, όλες αυτές τις συσκευές που αποσπούν την προσοχή σας από το να συνδεθείτε με τον εαυτό σας.

  • Καθίστε αναπαυτικά σε μια θέση ή πηγαίνετε μια βόλτα, μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το μυαλό σας προσπαθεί να ξεφύγει από το παρόν και έχει την τάση να προσκολλάται στην ανησυχία για το μέλλον ή σε καταστάσεις που αφορούν το παρελθόν. Παρατηρήστε αυτό το μοτίβο και επιλέξτε να το αφήσετε
  • Χρησιμοποιώντας τώρα τη δύναμη της θέλησής σας αποφασίστε ότι θα εστιάσετε όλη την προσοχή σας για λίγα λεπτά σε κάτι που αφορά το παρόν σας. Αυτό μπορεί να είναι η αναπνοή σας, τα βήματά σας, ο χτύπος της καρδιάς σας, τα φυσικά αισθήματα στο σώμα σας, ο χώρος μπροστά από τα κλειστά μάτια σας ή η αίσθηση του κενού μέσα στο σώμα σας. Κρατήστε την προσοχή σας για μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά μόνο σε αυτό το ένα πράγμα και όποτε ο νους φεύγει, απαλά γυρίστε τον στο παρόν.
  • Όταν αυτό γίνει πιο εύκολο, θα μπορείτε να μείνετε στο παρόν, να αδράξετε τη στιγμή, να ζήσετε την Iswara Pranidhana και να προσεγγίσετε την εσωτερική ελευθερία, για την οποία μιλάνε οι γιόγκι.

Σουάμι Νιρβικάλπα

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2022 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.