Οι τεχνικές διαλογισμού για τη διαχείριση του φόβου και της ανασφάλειας

Γράφει η
Οι τεχνικές διαλογισμού για τη διαχείριση του φόβου και της ανασφάλειας

Πώς με τις τεχνικές διαλογισμού και ενσυνείδησης μπορούμε να διαχειριστούμε το φόβο και την ανασφάλεια;

Αυτή  την περίοδο με τα γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη, όλοι νιώθουμε αβεβαιότητα για το που πάνε τα πράγματα και επομένως αισθήματα όπως ο φόβος και η ανασφάλεια πυροδοτούνται συνεχώς μέσα μας. Ο φόβος προκαλεί σωματική και ψυχική ανισορροπία και μας επιβαρύνει συναισθηματικά. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της γιόγκα και του διαλογισμού όλοι κουβαλάμε στον υποσυνείδητο νου μας έναν πρωταρχικό φόβο και αυτός είναι ο φόβος του θανάτου, από τον οποίο προκύπτουν όλες οι φοβίες και οι ανασφάλειες που έχουμε στη ζωή. Σύμφωνα με τους γιόγκι ο πρωταρχικός φόβος οφείλεται στην επιθυμία για ζωή και στην προσκόλληση που έχουμε στο σώμα και στο πεδίο της ύλης. 

Όσο οι εξωτερικές συνθήκες συνεχίζουν να υπάρχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, το να αντιμετωπίσουμε τον φόβο είναι πλέον αναγκαιότητα, αλλά το πώς θα τον διαχειριστούμε είναι επιλογή. Μπορούμε να βρούμε τρόπους μέσω των τεχνικών ενσυνειδητότητας και διαλογισμού και να πάψει ο φόβος να μας ελέγχει.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

  • Κατ' αρχάς όταν διαλογιζόμαστε βάζουμε σε λειτουργία το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και προσεγγίζουμε πιο ήρεμες καταστάσεις νου και σαν αποτέλεσμα έχουμε καλύτερη διαχείριση του φόβου και άλλων στρεσογόνων καταστάσεων.
  • Ο διαλογισμός "εκπαιδεύει" επίσης το μυαλό μας να βρίσκεται στο παρόν. Οι φοβίες προέρχονται είτε από το παρελθόν είτε ενεργοποιούνται από εξωτερικά γεγονότα και τότε το άγχος που βιώνουμε οφείλεται στον φόβο και στην αβεβαιότητα για το μέλλον. Όταν εστιάζουμε την προσοχή μας στο παρόν, ο φόβος έχει λιγότερους λόγους να ενεργοποιηθεί. Όταν χρησιμοποιούμε προς όφελός μας βασικές τεχνικές διαλογισμού και ενσυνειδητότητας της "παρούσας στιγμής", όπως η παρατήρηση της ροής της αναπνοής, δεν αφήνουμε πολύ χώρο στο μυαλό μας να κυριαρχήσουν σκέψεις φόβου, αγωνίας και ανησυχίας για το μέλλον. 
  • Ο διαλογισμός "δυναμώνει" επίσης τα αισθήματα της εσωτερικής ισορροπίας και σταθερότητας και μας οδηγεί να βιώσουμε το συγκλονιστικό αίσθημα της "ψυχικής αταραξίας".  


Η δύναμη του διαλογισμού είναι απίστευτη. Σε συνδυασμό με τη "συνειδητή" ζωή μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς φόβο, με υγεία, αυτοδιαχείριση, εσωτερική δύναμη και ισορροπία ακόμη και στις πιο αντίξοες εξωτερικές συνθήκες.

Εάν δυσκολεύεστε να διαλογιστείτε μόνοι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τον καθοδηγούμενο διαλογισμό μαζί μου με μια 10λεπτη πρακτική από το σύστημα Satyananda για την ανάπτυξη ψυχικής σταθερότητας και αταραξίας.

Είμαι στη διάθεσή σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για οτιδήποτε χρειαστείτε.
 

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2022 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.