Συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο

Γράφει η
Συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο

Πρακτικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα.

Μια αποτελεσματική πρακτική που μπορείτε να κάνετε πριν κοιμηθείτε είναι η Σασανκάσανα (στάση λαγού ή εμβρύου). Προσφέρει ένα χαλαρωτικό τέντωμα στην πλάτη και συμβάλει στην ηρεμία του νευρικού συστήματος και στο άδειασμα του νου από τις σκέψεις διευκολύνοντάς σας έτσι να κοιμηθείτε ήσυχα.


Να πως: Καθίστε στα γόνατά σας και τοποθετήστε τις παλάμες στους μηρούς σας. Κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Καθώς εισπνέετε σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι κρατώντας τα τεντωμένα και στο άνοιγμα των ώμων. Εκπνεύστε καθώς κάμπτετε μπροστά τον κορμό, φέρνοντας την κοιλιά και το στήθος πάνω στους μηρούς σας και τα χέρια και το μέτωπο στο πάτωμα μπροστά από τα γόνατα. Λυγίστε ελαφρά τους αγκώνες έτσι ώστε τα χέρια να είναι εντελώς χαλαρά. Μείνετε σε αυτήν τη στάση αναπνέοντας αργά, βαθιά με συγκέντρωση στο μέτωπο. Φανταστείτε ότι αναπνέετε μέσα από το μέτωπο και ότι με κάθε εκπνοή αδειάζετε από όλες τις έντονες και επίμονες σκέψεις σαν μια δύναμη από τη γη να τις απορροφά και να τις μετασχηματίζει. Μείνετε για 10-20 ή και παραπάνω αναπνοές μέχρι να νοιώσετε το αίσθημα της ηρεμίας.

sasankasanaΕίναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε ότι η ρυθμική, αργή και βαθιά αναπνοή υποκινεί και υποκινείται από τις ήρεμες και ευχάριστες καταστάσεις του νου. Η ακανόνιστη αναπνοή επηρεάζει τους ρυθμούς του εγκεφάλου και οδηγεί σε σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές διαταραχές, όπως σύγχυση, εσωτερική σύγκρουση, άγχος, άτακτο τρόπο ζωής, αϋπνία και άλλες ασθένειες. Οι τεχνικές αναπνοής και οι Πραναγιάμα καθιερώνουν πρότυπα ρυθμικής αναπνοής και σταδιακά αποκαθιστούν τους φυσικούς και ήρεμους ρυθμούς του σώματος και του νου.


Δείτε επίσης εδώ αναπνευστικές τεχνικές και Πραναγιάμα για την καταπολέμηση της αϋπνίας.

Έχω επίσης ετοιμάσει μια σειρά από 8 self practice videos για την "Αντιμετώπιση της αϋπνίας" στα οποία μπορείτε να βρείτε σωματικές πρακτικές, αναπνευστικές τεχνικές και πρακτικές χαλάρωσης και διαλογισμού που απομακρύνουν τη νευρομυϊκή και τη νοητική ένταση και επιφέρουν αισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα videos (ενότητα 5) και φυσικά είμαι στη διάθεσή σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για οτιδήποτε χρειαστείτε.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.