Τι είναι τσάκρα

Γράφει η
Τι είναι τσάκρα

Η λέξη τσάκρα (chakra) μεταφράζεται σαν "τροχός" ή "δίνη ενέργειας" και αναφέρεται σε ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας. 

Τα επτά κύρια τσάκρα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα μας κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης και συνδέονται επίσης με συναισθηματικές, ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις της ύπαρξής μας. Φανταστείτε τα τσάκρα σαν τις χορδές μιας κιθάρας! Όταν κάνουμε τεχνικές για τα τσάκρα είναι σαν να “κουρδίζουμε” αυτή την κιθάρα, ώστε να παραχθεί μία αρμονική μελωδία! Αυτό σημαίνει ότι συντονίζουμε την ενέργεια ώστε να απομακρυνθούν τα μπλοκαρίσματα και επαναφέρουμε την κατάσταση ισορροπίας (σάτβα) και αρμονίας σε κάθε τσάκρα ξεχωριστά και στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση και επικοινωνία.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα τσάκρα και την επίδρασή τους στη ζωή μας μπορείτε να συμμετέχετε σε έναν κύκλο σεμιναρίων. Θα μάθουμε πώς να εξισορροπούμε και να εναρμονίζουμε τα τσάκρα μας. Μαθαίνουμε επίσης τα χαρακτηριστικά των τσάκρα σε κατάσταση υπερλειτουργίας (ράτζα), υπολειτουργίας (τάμα) και ισορροπίας (σάτβα) καθώς επίσης τους τρόπους ενίσχυσης και εφαρμογής των θετικών ποιοτήτων των τσάκρα στην καθημερινότητά μας. 
 
Πιο συγκεκριμένα:
1ο workshop: Άγκια Τσάκρα - Ενίσχυση της διαίσθησης και της συγκέντρωσης του νου /Διαχείριση της ψευδαίσθησης
2ο workshop: Μουλαντάρα Τσάκρα - Ανάπτυξη σταθερότητας /Διαχείριση του φόβου
3ο workshop: Σουάντιστανα Τσάκρα - Έκφραση της χαράς /Διαχείριση της ενοχής
4ο workshop: Μάνιπουρα Τσάκρα - Ανάπτυξη της θέλησης /Διαχείριση του εγώ
5ο workshop: Αναχάτα Τσάκρα - Έκφραση της αγάπης /Διαχείριση της θλίψης
6ο workshop: Βισούντι Τσάκρα - Έκφραση του λόγου /Διαχείριση της επικοινωνίας.
 
chakra workshop
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2022 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.