Αποτοξίνωση τώρα

Γράφει η
Αποτοξίνωση τώρα

Αγαπητοί φίλοι Χάρι Ομ και καλό ανοιξιάτικο μήνα!

Κατά την περίοδο της άνοιξης, μια μεταβατική εποχή, εκτός από την ανάγκη μας να επαναφέρουμε την καλή μας διάθεση παρατηρούμε ότι και το σώμα μας επιθυμεί να αποτινάξει την βαριά ενέργεια του χειμώνα και προετοιμαστεί για το καλοκαίρι. Με τον ερχομό της άνοιξης, η ανάγκη να φροντίσουμε τον καθαρισμό του οργανισμού μας αναδύεται από μέσα μας αυθόρμητα.

Γιατί αποτοξίνωση;

Η αποτοξίνωση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης επιβλαβών ουσιών από τον οργανισμό. Είμαστε εκτεθειμένοι συνεχώς σε τοξίνες μέσω του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε, της τροφής που τρώμε, των προϊόντων που βάζουμε στο δέρμα και τα μαλλιά μας, των συνηθειών όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και ο καφές, των περιβαλλοντικών ρύπων και των χημικών καθαρισμού.
Η συνεχής έκθεση σε τοξίνες ασκεί στο σώμα μας μεγάλη πίεση και απαιτεί από τα όργανα αποτοξίνωσης (νεφρά, ήπαρ, πνεύμονες, έντερα, δέρμα) να εργαστούν πολύ σκληρά για να τα αποβάλουν.
Όσον αφορά τις νοητικές και συναισθηματικές τοξίνες, δημιουργούνται από το συνεχές στρες, τη διαρκή ανησυχία, τα αρνητικά συναισθήματα και την επικριτικότητα προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

Συμπτώματα τοξικότητας

Κάποια από τα συμπτώματα που υποδηλώνουν την τοξικότητα είναι:

 • Αίσθημα κόπωσης και λήθαργος
 • Πεσμένη ή ανικανοποίητη διάθεση
 • Πονοκέφαλοι
 • Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Κατακράτηση υγρών
 • Πεπτικά προβλήματα όπως δυσπεψία, ανορεξία, φουσκώματα και αέρια στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα
 • Χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα
 • Δερματικοί ερεθισμοί, ακμήΒάρος, δυσκαμψία και πόνος στις αρθρώσεις
 • Εκνευρισμός, άγχος χωρίς προφανή αιτία

Αν αναγνωρίζετε στον εαυτό σας ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα, αυτό είναι ένας καλός λόγος για να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση! 

Βασικές αρχές της αποτοξίνωσης

Η αποτοξίνωση ως πρόληψη για καλή υγεία, αν γίνει σωστά, δεν σημαίνει αφαγία, καταπόνηση, στέρηση ή κακουχία. Προκειμένου να αποτοξινωθείτε με ασφάλεια, είναι καλό να κάνετε τα πράγματα απαλά, υποστηρίζοντας το σώμα-νου να αποβάλλει τις τοξίνες με άνετο ρυθμό.
Η τακτικότητα στο πλάνο με συνέπεια θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα μετά.


Πόσο συχνά είναι καλό να γίνεται;

Ένα πλάνο αποτοξίνωσης είναι καλό να γίνεται για 3-4 συνεχόμενες εβδομάδες, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη, ως πρόληψη για καλή υγεία. Για ειδικά θέματα υγείας θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα από κάποιον ειδικό.


Τα οφέλη


Η αποτοξίνωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τον οργανισμό και να μειώσετε το σωματικό και ψυχικό τοξικό φορτίο σας. Συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την κινητικότητα της λέμφου, την ενεργοποίηση της πέψης, τον καθαρισμό της επιδερμίδας, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και επιτρέπει στα όργανα σας να ανακάμψουν και να αναγεννηθούν. Ενισχύει επίσης τη νοητική διαύγεια και μνήμη, την ισορροπία, την καλή διάθεση και αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας και ευεξίας στο σώμα. Σαν αποτέλεσμα είστε πιο χαρούμενοι, ανάλαφροι, ισορροπημένοι και λειτουργικοί στην καθημερινότητά σας.


Τι έχω σχεδιάσει για εσάς;

Με το σκεπτικό της πρόληψης και διατήρησης καλής σωματικής και νοητικής υγείας, δημιούργησα ένα "Detox plan" για 4 εβδομάδες, για το οποίο θα λάβετε σύντομα ενημέρωση. Αυτό θα μπορείτε να εφαρμόσετε όποτε θέλετε και όποτε το χρειάζεστε. Θα βρείτε κάθε μέρα έναν συνδυασμό από detox yogic lifestyle προτάσεις με τροφές, ροφήματα, μεθόδους απολέπισης σώματος και προσώπου, ασκήσεις γιόγκα, αναπνοές, πρακτικές χαλάρωσης και διαλογισμού που στόχο θα έχουν να καθαρίσουν τον οργανισμό, να ενισχύσουν τη διαύγεια και την ισορροπία και να προσφέρουν ένα υπέροχο αίσθημα σωματικής και ψυχικής ευεξίας στο ρυθμό της άνοιξης!

Τα λέμε σύντομα ξανά λοιπόν!

Om & Prem! 

unnamed 1

Δείτε εδώ και εδώ συμβουλές για την γιογκική διατροφή που βοηθάει στην αποτοξίνωση. Περισσότερα σύντομα!

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Swami Nirvikalpa - Olga Alexiou, All rights reserved.